annons
Hem » Nyheter » Välbevakat Super Rally

Välbevakat Super Rally

Super Rally 2004 blev en stor framgång för arrangerande H-DCS. Harley-entusiaster från hela Europa besökte den före detta flygflottiljen i Ljungbyhed dit träffen var förlagd. Inte ens en massiv polisnärvaro kunde hindra 15.000 bikers från att umgås, festa och delta i de aktiviteter som stod till buds.

Varje år arrangerar någon av Europas Harley-klubbar en storträff. Värdskapet växlar och i år var det Sveriges tur att organisera Super Rally.
Svenska H-D-klubben fick genomgående lovord för en fin och välarrangerad träff. Förutom att erbjuda sedvanliga möjligheter till fest och nattliv hade stor möda lagts på att ge rikligt med tillfällen till upplevelser även dagtid.

Men alla gäster var inte helt nöjda med sitt Super Rally-besök. Orsaken var polismyndigheternas tuffa attityd mot Harley-åkare. Ordningsmakten betraktade den förväntade bikerinvasionen som en säkerhetsrisk och hade mobiliserat stort.
Den massiva polisinsatsen – totalt bevakade 270 man arrangemanget – kritiserades av många träffdeltagare som kände sig trakasserade.
Särskilt provocerande uppfattades den helikopter som under långa stunder till synes helt omotiverat hovrade över träffplatsen.

Farhågorna om att festen skulle urarta besannades dessbättre inte. Trots noggranna alkokontroller togs endast ett dussintal misstänkta styrstångsfyllerister under lördagen, ingen hade dock så hög promillehalt att det kunde klassas som grovt rattfylleri.