annons
Hem » Minitest » Uppkopplade sulor
Eldrivna värmesulor. Praktiskt, men dyrt.

Uppkopplade sulor

Som motorcyklist är man utsatt för väder och vind. För det mesta är det bara härligt att känna fartvinden ruska om lite här och där. Heta sommardagar svalkar det skönt. Tidiga vår- eller sena höstdagar lite mindre så.

Vi har lärt oss att klä oss efter väder, men det finns en gräns där kläderna blir allt för bylsiga för att det ska kännas komfortabelt. Alla som har frusit på hojen vet att kylan tar befälet över extremiterna först. Här gör värmehandtag under för frusna fingrar. Men än så länge har vi inte sett några eluppvärmda fotpinnar. Fötterna har helt enkelt lämnats åt sitt öde. Och det känns ju visset.

Men det finns en lösning – eluppvärmda innersulor. Vi har testat sådana förr, men det här är första gången vi har värmt fossingarna med uppkopplade och ”smarta” sulor. Digitsole är nämligen utrustade med Bluetooth och accelerometer. Det här betyder att värmen enkelt kan regleras via en app i din smartphone. Och att så har de koll på stegen och kan på så sätt räkna ut kaloriförbrukning. Kanske inte den första funktionen en knutte frågar efter men sulorna kan ju för den hurtige dubblera i exempelvis vinterkängorna.

Digitsole laddas via en mini-usb (en dubbelkontakt medföljer så att båda sulorna kan laddas samtidigt) och parkopplingen till telefonen går busenkelt. Vi testar sulorna i ett par väl ingångna Daytonastövlar. Och det ska sägas direkt, Digitsole är relativt skrymmande. De är alltså inget för den som har tajta mc-kängor. Mest bygger de på höjden i hälpartiet.

Sulorna är annars mjuka och ligger stadigt i stöveln. I appen kan temperaturen regleras individuellt för höger- och vänstersulan. Här syns också batteristatusen. Vi ställde in temperaturen på 35 grader och då räckte batteriet en bit över fyra timmar. Vid max värme (45 grader) räckte batteriet cirka två timmar. Men då snackar vi grillning av fossingarna!

Digitsole kostar 1.995 kronor och mer info hittas på Digitsole.com

 

Betyg & omdöme

6/10

Välfungerande värmesulor med enkelt handahavande. De bygger dock en del på höjden, dessutom är priset relativt högt.