annons
Hem » Nyheter » Triumph på italienska

Triumph på italienska

Den italienske Triumph-importören – Numero Tre – har redan byggt en specialversion av nya Triumph Thruxton. Officiellt är syftet med omstylingen att visa hur man kan göra sin Thruxton mer personlig. Det förefaller dock inte helt otroligt att Triumph i framtiden erbjuder sina kunder att köpa färdiga kit. Har vi tur börjar man kanske till och med att serietillverka fräckisen!

Skillnaderna mot fabriksmodellen är flera. Bland annat har avgassystemet lagts upp på klassiskt scramblermanér. Tanken har försetts med raceinspirerade paneler för startnummer. Fälgarna har lackats svarta liksom vissa motorkåpor medan ventilkåpan är grällt orange.

Instrumenteringen har reducerats till att bestå av en ensam varvräknare som sitter i en plexiglaspanel. Alla modifieringar kan på gammal fin caféracertradition utföras av den händige hemmapularen.

Även om vi inte lär se särsklit många Numero Tre-Trajor i Sverige kommer det säkert dyka upp en och annat Thruxton-baserat ombygge. Den busiga retrotwinnen har helt klart goda förutsättningar.