annons
Hem » Nyheter » Triumph inleder elhojssamarbete

Triumph inleder elhojssamarbete

Enligt våra kollegor på den brittiska mc-tidningen MCN (motorcyclenews.com) planerar den annars så kolvmotorkonservativa Hinckley-fabriken att inom några år få fram sin första elektriska motorcykel. Triumph har nämligen inlett ett samarbete med Formel 1-mästarna, tillika batteriexperterna, på Williams Advanced Engineering, men även kontrakterat såväl elmotorexperterna på Integral Powetrain som ett gäng elspecialister på University of Warwick.

Det nya samarbetet är ett spännande tillfälle för Triumph och dess partners att vara ledande inom den teknik som möjliggör elektrifiering av motorcyklar som körs av konsumenter som strävar efter att minska sin miljöpåverkan, kombinerat med önskan om ett mer ekonomisk transportmedel, säger Triumphs VD Nick Bloor till MCN.

Projektet går under namnet TE-1, men enligt Triumph är det inte ett specifikt modellnamn.

– TE-1 är en del av vår elektriska mc-strategi, med fokus på vad mc-åkarna förväntar sig av deras Triumph, vilket är perfekta balans- och köregenskaper, prestanda och användbarhet.

Det hela lär dock inte betyda att britterna slutar med bensinmotorer.

– Vår framtida produktstrategi är inriktad på att leverera de mest lämpliga motorplattformarna för det förändrade landskapet av kundbehov, och vi ser en Triumph-elmotor som ett viktigt komplement till våra två- och trecylindriga motorer. Projekt Triumph TE-1 representerar ett spännande samarbete som kommer att ge värdefull input till vår framtida line-up, säger tillägger Triumphs produktchef Steve Sargent.

Läs mer på motorcyclenews.com.