annons
Hem » Nyheter » Tid av rörelse

Tid av rörelse

Det rör på sig i hojvärlden. Indian har återuppväckts, Yamaha lanserar en helt ny motor och antalet nyregistrerade motorcyklar i Sverige har ökat med 3,5 procent sedan förra året. Dessutom ryktas det en hel del. Som att Harley ska lanserade en Indien-tillverkad 500-kubikare eller att BMW kommer med en glidare. Hur det blir med det kan endast framtiden utvisa. En sak är dock bergsäker, nämligen att sommaren 2013 gick till historien som den varmaste, soligaste och därmed hojtrevligaste på länge. Det tackar vi för, vems förtjänst det än må vara.

Det rör på sig även i tidningsvärlden. Det är med stor beklagan vi ser att våra vänner på MC-Nytt fått städa sina skrivbord. Att Sveriges äldsta hojtidning gått i graven är en stor förlust för hela hojkollektivet. Tidningsmarknaden är förvisso tuff, men i den lilla ankdamm som Sveriges mc-journalister ändå utgör ser vi varandra hellre som kollegor än som bittra konkurrenter. Det blir trevligare så.
Sist men inte minst rör det på sig även här på Allt om MC:s redaktion. Efter sju fantastiskt roliga och lärorika år, varav de två senaste som redaktör, har det blivit tid för mig att rulla vidare. Men inte så långt, bara tiotalet meter ner i förlagets korridor där de mer ärrade redaktörerna sitter, många av dem med ett förflutet på Allt om MC. Och som nybliven redaktör för tidningen Nostalgia kommer jag att få all anledning att hålla mig kvar i hojvärlden, om än bland lite äldre årsmodeller.

Vad tar jag då med mig från min tid på Allt om MC? Massor, blir förstås det spontana svaret. Men det roligaste har ändå varit alla möten med er hojåkare runt om i landet. Som motorjournalist är det lätt bli uppslukad av allt det senaste, häftigaste och trendigaste, i synnerhet i det dagliga arbetet framför datorskärmen. Men hojar, trender och teknik kommer och går. Det som består är knuttarna och deras entusiasm. Det är därför vi på Allt om MC alltid varit så måna om att hälsa på hos klubbar, gå på hojträffar och göra egna touringar i när och fjärran. Det är först då man som bortskämd reporter kommer ner på jorden och förstår vad motorcyklism verkligen handlar om. Och med den insikten gör man även en bra hojtidning. Det har åtminstone varit min övertygelse.

Från och med nästa nummer blir det min mångåriga kollega Björn Magnusson som tar över rodret. Namnet och nunan är säkert bekanta för er. Björn var redaktör på tidningen redan innan jag började, så är det någon som har koll på läget så är det han. Det innebär att Allt om MC landar tryggt i dei brevlåda och hos butikerna runt om i landet även framöver.
Med dessa ord petar jag upp stödet, lägger i ettan och drar i väg på nya spännande vägar. Det har varit en ynnest att ha Sveriges breda knuttekollektiv som läsare. Vi ses bortom nästa krök!