annons
Hem » Nyheter » Svedeas mc-stipendium öppet för ansökan

Svedeas mc-stipendium öppet för ansökan

Till nästa genomför Svedea Mc-stipendet för tionde året, vilket bidragit till över 60 nya hojkörkort. I stipendiet, som delas ut till sex personer, ingår en kostnadsfri intensivutbildning i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping. Ansökan är öppen för alla över 20 år och som haft bilkörkort i minst två år. Fram till den 15 januari har du på dig. Adressen är svedea.se/mc-stipendiet.

– Att antalet nya hojåkare ökar är verkligen en positiv trend som vi gärna ser att vi har en liten del i. Men alla som drömmer om att ta mc-kort har inte de praktiska eller ekonomiska förutsättningarna och där kan Mc-stipendiet verkligen göra skillnad, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc på Svedea.

Nytt för nästa år är att en av platserna reserveras för någon som arbetar på mc-verkstad eller på annat sätt är verksam inom mc-branschen.

– Vi har nära och täta relationer med handlare och verkstäder och vet att det finns duktiga tekniker och säljare som inte haft möjlighet att ta hojkort än. Nu ger vi dem chansen genom att själva söka eller bli nominerade av någon kollega. Det är ett sätt för oss att ge något tillbaka till mc-branschen, säger Henrik Eurén, chef partnersamarbeten på Svedea.