annons
Hem » Motorsport » Succé för Stiggy Racing!
  • Leon Haslam

    Leon Haslam

  • West

    West

Succé för Stiggy Racing!

Stiggy Motorsport, som i år officiellt kallas Stiggy Racing Honda, fick en flygande säsongsinledning i Superbike/Supersport-VM. Svenskteamet erövrade pallplatser i bägge klasserna genom Leon Haslam och Anthony West i den första deltävlingen på Phillip Island, Australien.

VM-premiären dominerades inte oväntat av de etablerade teamen med Ducati-seger för Noriyuki Haga i det först Superbike-racet, Yamaha-triumf genom rookien Ben Spies i det andra och en dubbel för Ten Kate Honda i Supersport. Men det stora utropstecknet var ändå svenska Stiggy Racing Honda som hamnade på pallen i bägge klasserna.

I Supersport stod Antony West för en kämpainsats och körde upp sig från tolfte startposition till tredjeplatsen i mål. Stiggy-föraren var till och med i ledning, men fick se sig passerad av de två senaste årens världsmästare – Keenan Sofuoglu och Andrew Pitt – i en stenhård slipstreamingduell. Sofouglu vann, 6 hundradelar före Pitt och 15 före West.

I Superbike stod Leon Haslam för en stabil insats på den blå-vit-röda Stiggy-Hondan. Britten som hade kvalat in på sjätte startrutan, behöll den positionen i första racet. I det andra körde han upp sig till tredje plats, drygt fyra sekunder bakom segrande Spies och en efter tvåan Haga.

I VM-sammandraget ligger Stiggy Racing-förarna därmed på tredje plats i båda klasserna. Nästa deltävling avgörs om två veckor på Losail-banan i Qatar.