annons
Hem » Nyheter » Stora nyheter från Kawasaki

Stora nyheter från Kawasaki

Motorcykelmässan ”På två hjul 2004” blir första tillfället den svenska publiken kan bekanta sig med årets hojnyheter. Kawasaki tar chansen och visar upp flera intressanta modeller, bland annat bamse-cruisern VN 2000 som redan har begåvats med ett sortiment av tillbehör.

Kawasaki har som den minsta av de japanska hojtillverkarna tidigare ofta fått stå i skymundan när det gäller att presentera nyheter. De senaste modellåren har det dock skett en rejäl uppryckning från ”de grönas” sida.

I fjol blev streetfighterinspirerade Z 1000 blickfång på mässorna runt om i världen och till i år har Kawasaki flera intressanta modeller på gång. För den svenska marknaden är förmodligen multivolymglidaren VN 2000 den mest spännande nykomlingen.

Redan under ”På två hjul 2004” – som håller öppet från torsdag till söndag i Stockholmsmässan, Älvsjö – kan Kawasaki Sverige att kunna visa upp tvålitersmaskinen extrautrustad med godbitarna ur en alldeles färsk tillbehörskollektion.

Fjolårets eye catcher Z 1000 har nu fått en lillebror i Z 750. Liksom tusenkubikaren har den utseendet för sig och kommer säkert att väcka stor uppmärksamhet på mässan med sin busiga look.

För den som gillar fart och hästkrafter är förstås supersportmaskinen ZX-10R verkligt hett stoff. Kawasakis senaste Ninja har redan fått stor uppmärksamhet och toppbetyg i den internationella mc-pressen. Räkna med att åtskilliga knäpucksnötare kommer att torrköra det 175 hästkrafter starka fartvidundret på mc-mässan.