annons
Hem » Nyheter » Stark line-up från Kawasaki

Stark line-up från Kawasaki

Kawasaki kommer nästa år med fem nya eller kraftigt uppdaterade modeller. Bland dessa märks ZX-6R och ZX-6RR som båda fått nytt chassi och kraftigt omarbetade motorer.

R-modellen är som tidigare på 636 kubik och lämnar enligt ryktet 128 hästar utan ram-air. De största designmässiga förändringarna återfinns bak där ljuddämparen dragits upp under sadeln. Dessutom är kåpan ommodellerad.
Bland Kawa-nyheterna hittar vi också en ny VN 1600 Classic Tourer som fått en större slagvolym från 1.471 cc till 1.552 cc. Förutom väskor och vindruta, som den ärvt från föregångaren VL 1500, har den försetts med passagerarhandtag, ryggstöd och fotplattor istället för fotpinnar för passageraren.

Pigga och prisvärda Z 750 som kom presenterades förra året har nu kompletterats med en halvkåpsförsedd modell som kallas Z 750S. Den har också fått bekvämare sadel, nymodellerad huvudstrålkastare och en ny baklampa av led-typ.

Gamla trotjänaren KLE 500 har hottats upp rejält. Den lilla äventyrshojen har fått en helt modern och mycket snygg design vilket var välbehövligt. Kåpan och huvudstrålkastaren är lånad från fräscha bushojen Z 1000, medan motorn fortfarande är en 498 kubiks parallelltwin.