annons
Hem » Nyheter » Soriano Giaguaro – en italiensk elhoj
Soriano V1 Gara

Soriano Giaguaro – en italiensk elhoj

Den ska premiärvisas på Eicma i höst, om nu mässan blir av. Men redan nu har det italienska företaget Soriano Motori släppt bilder och några grundläggande fakta om sin nya elhoj, som kommer i de tre modellversionerna V1R, V1S och V1 Gara där den sistnämnda sägs vara vassast.

Det kanske mest intressanta är att hojarna har två elmotorer, placerade som cylindrarna på en boxer. De kan antingen utnyttjas var för sig eller båda tillsammans, en teknik som företaget kallar duo-flex. Dessutom är hojen treväxlad, fast vilken typ av låda det rör sig om anges inte.

Maxhastigheten sägs vara strax under 180 km/h. Kör du däremot så snålt räcker batterierna enligt uppgift i 15 mil. En ganska låg siffra jämfört men många andra tillverkare. Eller kanske bara ärligare. Och slutligen så ska modellen ha en sexaxlad IMU vilket betyder kurv-ABS, traction control och andra säkerhetsfinesser.

Från 25.000 euro kostar kalaset. Vill du ha värstingversionen Gara hoppar prislappen upp till 32.500. Förbokningen är öppen och leveranserna kommer igång 2021.

Mer info på Sorianos hemsida.

Soriano V1S