annons
Hem » Nyheter » Slagkraftig cruiser från Victory

Slagkraftig cruiser från Victory

Snöskoterfabrikanten Polaris tillverkar sedan flera år motorcyklar av märket Victory. Sakta men säkert har ett starkt modellprogram utvecklats. Nu presenteras 2005-års modeller med powercruisern Hammer som tungt nyhet.

Snöskotertillverkaren Polaris strategi att skynda långsamt med sin mc-satsning har visat sig lyckad. Trots att varumärket Victory inte är lika mytomspunnet som Indian eller Excelsior-Henderson – för att nämna två storstilade projekt som fallit platt – har märket sakta men säkert etablerat sig på den tuffa amerikanska marknaden.

Från en trevande start med lite slätstrukna maskiner har man numera – delvis med hjälp av customprofilen Arlen Ness – fått till ett mycket spännande utbud. Modellprogrammet inför 2005 innehåller åtta modeller inklusive helt nya Hammer (bilden) som är en fräck powercruiser med en ny sexväxlad motor på 1.634 cc.

Samtliga modeller är försedda med en 50-graders, luftkyld V-twin med enkel överliggande kamaxel och fyra ventiler per cylinder. Förutom den nya Freedom 100/6-motorn (siffrorna betecknar cylindervolymen i kubiktum samt antal växlar) som sitter i Hammer finns en 1.507-kubiksversion med fem växlar.

För närvarande finns ingen officiell importör av Victory i Sverige.