annons
Hem » Nyheter » Rossi byter till bil

Rossi byter till bil

MotoGP-stjärnan, tillika mångfaldige världsmästaren, Valentino Rossi avslutade en lång och framgångsrik karriär i höstas. Dock var det få som verkligen trodde att han skulle lägga sig på sofflocket och invänta pensionen. Mycket riktigt, nu meddelas det att Rossi under 2022 kommer att köra för belgiska Team WRT i GT World Challenge Europe, både i Endurance Cup och Sprint Cup. Och fordonet i fråga blir en Audi R8.

– Alla vet att jag alltid har varit ett stort fan av bilracing och att jag alltid har varit intresserad av att tävla på fyra hjul när min MotoGP-karriär skulle ta slut. Nu är jag möjligheten att ägna mig åt bilracing på hög nivå och med en professionell inställning. Team WRT är den perfekta matchningen jag letat efter och jag är taggad för att börja detta nya äventyr med dem, säger Rossi.

Givetvis behåller ”The Doctor” sitt klassiska nummer 46.