annons
Hem » Nyheter » Res- och lästips för äventyrslystna

Res- och lästips för äventyrslystna

Har du hört talas om Trans Euro Trail (TET)? Det är alternativa vägsträckningar över hela Europa, inklusive Norden, utstakade av riktiga äventyrsentusiaster. Totalt 3.800 mil av grusvägar och lerstigar genom skogar, över berg och bitvis svårforcerad terräng ligger och väntar på dig.

TET är en icke vinstdrivande intresseorganisation. Istället bygger arbetet på frivilliga krafter som vurmar för äventyrskörning, med i synnerhet lätta fordon och liten packning. I varje land finns så kallade Linesmen, som ser till att hålla rutterna aktuella. Hela idén är att man orienterar sig via GPS och samtliga rutter finns gratis att ladda ner på TET:s hemsida som du hittar här.

Två som förra året tog sin an utmaningen var Peter Monsler och Kristoffer Knutsson som reste via baltstaternas täta skogar, genom östra Polen och Ungerns landsbygd till den spektakulära bergskedjan Karpaterna i Rumänien. Läs deras story i Allt om MC nr 2 som ligger ut i butikerna nu. Eller så kan du beställa den genom att klicka här.

Läs mer om svenskarnas resa genom östra Europa i Allt om MC nr 2 2019.