annons
Hem » Nyheter » Paris-Dakar till Saudiarabien

Paris-Dakar till Saudiarabien

Efter 30 år i Afrika, och sedan ett decennium i Sydamerika, flyttar det anrika ökenloppet från och med 2020 till Mellanöstern, meddelar arrangören på sin hemsida.

Hans Kungliga Höghet, prins Abdulaziz bin Turki AlFaisal Al Saud, ordförande i Saudiarabiens allmänna idrottsmyndighet, kommenterade beslutet så här, enligt Google translate:

”Våra ledares vision och framgång har gjort våra drömmar och ambitioner oändliga och har satt sportscenen i Kungadömet på en fantastisk framgångsväg. I dag är vi glada att meddela att Dakarrallyt, en händelse med en stor global uppmärksamhet, för första gången kommer till Konungariket Saudiarabien och Mellanöstern. Vårt land är extremt passionerat i sport och vårt strategiska mål är att mata den aptiten när vi går vidare mot att uppnå Vision 2030, varav sport är en grundläggande pelare. Som värd för Dakarrallyt strävar vi efter att producera en otrolig och oförglömlig upplevelse för förare eftersom de upptäcker skönheten i saudisk natur och ett unikt spektakel för motorsport fans inte bara i Saudiarabien utan även i regionen och runt om i världen.”

Mer information är utlovad till den 25 april.