annons
Hem » Nyheter » Nytt från Suzuki

Nytt från Suzuki

Trenden går mot att informationen om det nya årets modeller läcker ut allt tidigare. I dagarna har en press-cd från Suzuki dimpt ner i vår brevlåda. Bland annat finns bilder på den nya Suzuki Marauder 800 (se ovan). Dessutom en ny 450-kubiks fyrtaktscross och den helt nya GSX-R 1000.

Nya Maraudern är syndigt svart. Ett tema som går igen i både motor, fälgar och lack. Den nya modellen har också fått pipor med slash-cut-stuk och instrumenteringen nedflyttad till tanken. Baklyset, skärmar, luftburk, strålkastare, blinkers och bromsskivan har också fått sig en omgång av designsleven. Dubbeldämparna bak har bytts ut till en monodämpare för en renare look. Trumbromsen bak hänger med sedan gamla modellen.

För att hålla miljönissarna stången har Suzuki försett den nya Maraudern med insprutning. Huruvida det innebär fler kusar vet vi inte ännu. Det vi däremot vet är att 2005 års Marauder väger 4 kilo mer än fjolårets – 245 kilo torr.

Suzuki Bandit 600 har genomgått en inverterad bantningskur när det gäller slagvolym och kommer 2005 ut som en 650-kubikare. Trots detta har den nya maskinen tappar 4 kilo.

Än så länge har inga effektuppgifter läckt ut på den nya glödheta GSX-R 1000. På viktsidan däremot har två kilo slimmats bort. Borret har ökats en gnutta så numera har motorn en slagvolym på 999 kubik. Räkna med tung batalj i kungaklassen även nästa år.