annons
Hem » Nyheter » Nya Yamaha Tracer 9 och Tracer 9 GT

Nya Yamaha Tracer 9 och Tracer 9 GT

Yamaha har gjort en rejäl uppdatering av sin Tracer 900 och döpt om den till Tracer 9, som dessutom kommer som en topputrustad GT.
Den trecylindriga motorn är numera på 890 kubik (tidigare 847 kubik) med en lätt effektökning till 117 hk samt att den givetvis är Euro5-klar. Vidare har hojen fått en lättare ram och en något längre, lättare sving, båda i aluminium. Motorn monteras dessutom något mer framåtlutad i ramen vilket sägs ge förbättrade köregenskaper. Nya är även de ultralätta fälgarna.
På fjädringssidan hittar vi full justerbar KYB-doninagar fram och även en ny KYB-dämpare bak. Spanar vi in det elektroniska ser vi led-belysning, ny 6-axlad IMU med tillhörande TCS, SCS, LIFt, kurv-ABS och fyra olika körprogram. Och så har förstås den övergripande designen ritats om. Även TFT-instrumenteringen, som nu består av två enheter, helt ny.
Den som vill ha extra allt väljer GT-modellen som även inkluderar väskor, elektronisk fjädring, quickshifter, adaptiva kurvljus, värmehandtag och extra kulöralternativ.
Standardversionen kostar från 127.900 kronor och GT:n från 155.900 kronor. I butikerna i mars.