annons
Hem » Nyheter » Nya Indian FTR 1200 är här!
Indian FTR S

Nya Indian FTR 1200 är här!

Två år efter lanseringen vässar Indian sin populära FTR 1200 ytterligare med uppdaterad motor och skarpare chassi. Gaffelvinkeln har gjort brantare och framfälgen minskats från 18 till 17 tum samt försetts med gatdäck. Det gör nykomlingen till mer av en streetmaskin än föregångaren som flirtade åt flat track-hållet. Motorn å sin sida har trimmats för bättre gasresprons men även försetts med bakre cylinderdeaktivering för att hantera motortemperaturen vid tomgång.

Nykomlingen kommer i tre versioner – FTR, FTR S och FTR R Carbon. Men Indian behåller även sin grussprättare FTR Rally med 19-tumsframfälg och högre fjädring. Även den har motoruppdaterats.

Precis som tidigare satsar Indian på att låta ägarna anpassa sin hoj efter egna preferenser. Således är tillbehörsutbudet digert, med allt från tillbehörsljuddämpare till väskor och kolfiberdelar.

2021 års FTR-modeller i korthet

FTR
Grundmodell med analog mätare, finns även för A2-klass.

FTR S
Premiummodell med Bluetooth-kompatibel digital instrumentering. Akra-blås som standard. Tre körprogram, wheelie control, traction control och kurv-ABS. USB-port för laddning av diverse elektronik.

FTR R Carbon
Kolfiberförsedd toppmodell i numrerad utgåva. Samma teknik som FTR S, men även fullt justerbara Öhlins-dämpare, svart Akra-system och sadelöverdrag av premiumkvalitet.

FTR Rally
19-tumshjul fram, 18 tums bak, högre styre och analog mätare. Går att få i A2-version.