annons
Hem » Nyheter » Nya Honda NT1100 lanserad
2022 HONDA NT1100

Nya Honda NT1100 lanserad

Det har viskats om den länge, men nu är den här. Vi pratar om Hondas nya touringmaskin, bestyckad med tillverkarens populära parallelltwin från syskonmodellen Africa Twin. Även ramen är lånad från nämnda adventuremodell. Honda har länge saknat en sportig tourer i litersklassen, så nykomlingen fyller en viktig lucka i segmentet mellan NC750 och Gold Wing 1800.

Givetvis är NT1100 utrustad med det mesta av bekvämlighet som man kan förvänta sig av en modern långfärdshoj, det vill säga generös sadel för två, 20-literstank, justerbar ruta och packväskor (topbox är tillval), men även handtagsvärme, farthållare och centralstöd. Hojen kan dessutom fås med Hondas automatlåda DCT.

På den elektroniska sidan hittar vi wheelie control, antispinn samt ride-by-wire och tre förinställda körprogram, plus två som man kan ställa in själv. En 6,5-tums TFT-display håller reda på siffrorna och givetvis kan du koppla upp mobilen. Apple CarPlay och Android Auto är inkluderade. USB-port, Led-belysning och automatisk återgående blinkers är där också.

Showa står för stötdämperiet med 41-millimeters USD-gafflar med justerbar förspänning samt baktill en monodämpare med hydraulisk justering av förspänningen. Bromsarna levereras av Nissin i form av radialmonterade fyrkolvsok.

Kommer i färgerna vit, grå och svart.

Provkörning kommer i Allt om MC 1, 2022. Håll utkik.

 

Den undre displayen visar bland annat hastighet och växelindikator, som back up när den övre TFT-displayen är full med annat.