annons
Hem » Nyheter » Nya Ducati Supersport 950 och Panigale V4 SP
Ducati Supersport 950

Nya Ducati Supersport 950 och Panigale V4 SP

Ducati har nu hållit sin tredje av fem webbaserade onsdagsvisningar av nya modeller. Denna gång presenterades en uppdaterad Supersport 950 samt racern Panigale V4 SP.

Det man gjort med Supersport 950 är främst att ge den en Panigale-inspirerad design, men även ny elektronik i form av sexaxlad IMU och med den kurv-ABS. Hojen har dessutom begåvats med ny TFT-instrumentering, ny led-belysning och tre olika körprogram. Och sin vana trogen har italienarna också satt denna modell på diet och lyckats banta ner vikten till 184 kilo. Den som vill ha en ännu sportigare version kan kika efter modellbokstaven S som betyder fullt justerbara Öhlins-dämpare.

Panigale V4-serien har nu fått ytterligare ett syskon i form av SP, som står för Sport Produktion. Med andra ord en mer baninriktad modell som bantats ner till 173 kilo tack vare kolfiberfälgar. Tanken är att hojen snabbt ska kunna byta skepnad från gata till bana, vilket görs med enkelt avtagbara backspeglar och nummerplåt. Dessutom har körprogrammen utökats med renodlade banalternativ.

Kikar vi på prislapparna står det 137.900 svenska kronor och 210.900 norska för Supersport 950. Panigale V4 SP betingar 399.900 svenska och 468.000 oljepengar.

Och just det – Ducati presenterade även en elcykel, alltså en sådan med trampor. Det brukar vara ett tecken på tillverkaren har en elmotorcykel på gång. Lite som en förvarning så att säga, så att inte chocken blir allt för stor när det verkligen är dags. Vi har sett just detta knep från en rad tillverkare de senaste åren. Spännande!

 

Panigale V4 SP