annons
Hem » Nyheter » Nya Ducati Streetfighter V2 och V4 SP

Nya Ducati Streetfighter V2 och V4 SP

Ducati fortsätter sin långa lista av lanseringar, som äger rum varannan torsdag under i princip hela hösten. Denna gång rullade de fram Streetfighter V2, men som en bonusöverraskning även en SP-version av Streetfighter V4.

Det som i stora drag skiljer Streetfighter V2 från Panigale V2, utöver den uppenbara avsaknaden av kåpor, är Streetfighterns bredare och högre styre, bredare sadel och mer neutralt placerade fotreglage. Även drevutväxlingen skiljer sig något, för att få ner varvtalet vid marschfart. Vidare är svingen längre och stötdämparna med landsvägsanpassade. Givetvis är hojen utrustad med allt det senaste på den elektroniska marknaden, men även quickhshifter. Spanar vi in torrvikten är den på låga 178 kilo och effekten kvalar in på 153 hk. Svenskt pris från 179.900 kronor.

Näst ut är således Streetfigher SP. Det man får för de extra bokstäverna är bland annat speciallack, lättviktsfälgar, Öhlins Smart EC 2.0-fjädring, Brembo Stylema R-bromsok, STM-EVO SBK-koppling, justerbara fotreglage och kolfiber. Ducati anger torrvikten till 196 kilo och effekten till 208 hästar. Skruvar du på Akra-blås sparar du ytterligare 6 kilo och blåser upp effekten till 220 hästar. Jo man tackar. Svenskt pris från 354.900 kronor.