annons
Hem » Nyheter » Nya Ducati Monster är här

Nya Ducati Monster är här

I går höll Ducati sin femte och därmed avslutande visning av nästa års nya modeller, och de hade sparat det bästa till sist, åtminstone om man ser till försäljningssiffror och långlivad historia. Ducati Monster har nämligen huserat i det italienska utbudet i en lång rad versioner sedan 1993 och sålts i 350.000 exemplar.
Nya Monster baseras kring Ducatis 937-kubiks Testastretta L-twinmotor som är god för 111 hästar. Men även chassit är helt nytt, konstruerat efter kunskaperna från tillverkarens superbikehojar. Exempelvis liknar framramen i aluminium den i Panigale V4 medan bakramen konstruerats i glasfiberförstärkt polymer. Det, i kombination med bland annat en smidigare sving, betyder en total viktminskning med 18 kilo jämfört med gamla Monster 821. Kollar vi in elektroniken hittar vi bland annat kurv-ABS, traction-, launch- och wheelie control, quickshifter, tre körprogram, 4,3 tums TFT-display.
Även sittställningen har uppdaterats till en mer upprätt, med styret närmare föraren och fotpinnarna något lägre, detta för en smidigare stadskörning.
Hojarna landar i butik i april och kostar från 123.900 kronor i Sverige och 177.900 NOK i vårt västra grannland.