annons
Hem » Nyheter » Nya Brough Superior Lawrence

Nya Brough Superior Lawrence

Vill man ha något inte många andra har, gärna med ett anrikt namn och är beredd att betala en slant för det, så är Brough Superior märket att välja.

Det brittiska företaget ansågs under sin existens 1919 – 1940 vara motorcyklarnas motsvarighet till Rolls-Royce. För sådär tio år sedan köpte den brittiske affärsmannen och hojentusiasten Mark Upham namnrättigheterna, 2013 premiärvisade en prototyp på Eicma och 2016 kom produktionen av modellen SS100 igång.

Nu har de presenterat sin nya modell Lawrence, en homage till T.E Lawrence, en brittisk officer och diplomat som under Första världskriget deltog i den Arabiska revolten mot Ottomanska riket. Han blev senare en megakändis och skrev bland annat böcker om sina erfarenheter. 1935 förolyckades han i en mc-olycka med just en Brough Superior. 1962 släpptes filmen Lawrence of Arabia som baserades på hans levnadsöden.

Endast 188 exemplar kommer att byggas av denna kolfibermaxade modell med en 997-kubiks V-twin. Ramen är helt i titan, framgaffeln är CNC-fräst ur ett stycke aluminium och även svingen är av samma lättviktsmetall.

Något pris nämns inte. Dom som verkligen vill ha hojen frågar nog inte heller.