annons
Hem » Nyheter » Motorhistoriska dagen firas enskilt även i år

Motorhistoriska dagen firas enskilt även i år

Motorhistoriska dagen firas traditionsenligt på nationaldagen, den 6 juni. Trots uppmaningen kommer Sveriges motorentusiaster inte bara kunna fira tillsammans i år utan även enskilt kunna tävla i arrangörstävlingen Kultur på väg.

Motorhistoriska Riksförbundet uppmanar alla ägare av historiska fordon att följa myndigheternas beslut, anvisningar och rekommendationer. Inte minst i samband med firandena av Motorhistoriska dagen.
– Även i år behöver det rullande kulturarvet firas på egen hand den 6 juni med anledning av covid-19, säger MHRFs förbundsordförande Kurt Sjöberg.

Trots det enskilda firandet vankas en stor gemensam folkfest. Precis som i fjol! Inför den 6 juni kommer MHRF att lansera en Facebook-sida där alla fordonsentusiaster får vara med genom att lägga in bilder och filmer som visar firandet av det fordonshistoriska kulturarvet under hashtagen #motorhistoriskadagen2021.

Arrangörstävlingen som hålls i samarbete med Nostalgia Magazine kommer att bli som i fjol. Stig Sjöberg, publisher på FABAS och tillika tidningens grundare, berättar närmare;
– Vinnare kommer att utses, men även i år består juryn av allmänheten genom att gilla de inlägg som görs på sidan. De som bidragit med de tio mest gillade firandena kommer att få var sin prenumeration av Nostalgia Magazine!
– Dessutom får alla vinnare var sitt exemplar av jubileumsboken Vägval under 50 år för Motorhistoriska Riksförbundet, lägger Kurt Sjöberg till.

Facebook-sidan Motorhistoriska dagen 2021, där årets firande samlas, är redan öppen för alla som vill dela med sig av sina förberedelser inför den 6 juni. Stoppdatum, för att lägga in sitt firande och sina ”gillanden”, är den 9 juni.
– Kom ihåg att precis alla som loggat in på sidan kan vara med och rösta fram årets Kultur på väg-vinnare! påminner Stig och Kurt Sjöberg.

Två gånger Sjöberg? Nej, de är inte släkt. Däremot delar båda det motorhistoriska engagemanget. Och även de kommer att fira var och en för sig, Stig Sjöberg bland sina fordon på Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum och Kurt Sjöberg bakom ratten på sin Packard.

Läs mer om årets firande och tävling mhrf.se/6juni.

Årets tio Kultur på väg-pris består av:

· Helårsprenumerationer av Nostalgia Magazine, Sveriges största tidning för alla som gillar bilar, motorcyklar, båtar, flygplan och mycket annat från förr.

· MHRFs jubileumsbok Vägval under 50 år för Motorhistoriska Riksförbundet. Den 124 sidor tjocka boken beskriver förbundets verksamhet sedan starten 1969 kan även läsas digitalt här.