annons
Hem » Nyheter » MotoGP-replica för gatan!

MotoGP-replica för gatan!

Snart blir det möjligt att köpa en ”MotoGP-hoj”! Det är Ducati som planerar att bygga en begränsad serie Desmosedici anpassade för gatbruk. De första leveranserna beräknas ske under våren 2006 och priset är preliminärt satt till 50.000 euro.

I samband med nyss avslutade märkesträffen World Ducati Week avslöjade ledningen för den italienska hojtillverkaren att man tänker serietillverka sin MotoGP-racer Desmosedici i en gatversion.

Hojen kallas Desmosedici RR och ska liksom som racern att ha en fyrcylindrig 90-graders L-motor med fyra desmodromiskt styrda ventiler per cylinder. Cylindervolymen blir 989 cc.

Tillsammans med fabriksförarna Loris Capirossi och Troy Bayliss visade företagsledningen stolt upp en prototyp till den nya motorn inför entusiastiska duccatister på Misano-banan.

Serietillverkade Desmosedici RR ska byggas efter samma racemässiga grundprinciper som förlagan med en karakteristisk Ducati-ram av fackverkstyp, tillverkad i stål. Chassits dimensioner blir desamma.

Många exklusiva material och detaljlösningar, till exempel sandgjutna motordetaljer, titan- och magnesiumdelar, kassettväxellåda samt kolfiberkåpor återfinns också på gathojen.

Även produktionen blir exklusiv. Desmosedici RR kommer att bara att tillverkas i ett exemplar per dag och monteringen sker på Ducatis racingavdelning. Priset är ännu inte definitivt bestämt men anges till cirka 50.000 euro.

Ägare till 999R-hojar prioriteras när Ducati så småningom låter hugade spekulanter teckna sig för köp. Den första färdiga motorcykeln ska levereras i samband med World Ducati Week 2006.