annons
Hem » Nyheter » Moto Guzzi byter Sverigeimportör

Moto Guzzi byter Sverigeimportör

Under en rad av år har anrika Moto Guzzi importerats till Sverige av Italienska MC-Importen i Göteborg som också tar hem Piaggios produkter till Sverige. Från den första september tar TMP, Thomas Möller Pedersen A/S i Danmark över importen av Moto Guzzi till Sverige. I och med detta representerar TMP samtliga tre märken inom Aprilia Group i både Danmark och Sverige. Dessa tre märken är Aprilia, Moto Guzzi och Laverda.

– Under 2005 kommer vi att öka antalet butiker som för Moto Guzzi i Sverige. Samtidigt kommer vi att kunna visa samtliga tre märken på MC-mässan i Göteborg i januari, säger en nöjd Niels Rahbek som är försäljnings- och marknadschef på TMP.

Moto Guzzi är ett klassiskt motorcykelmärke med rötter tillbaka till 1920-talet. Förutom de äldre tävlings- och sportmotorcyklarna är företaget mest känt för glidarmodellen California och sportmaskinen Le Mans. Fabriken ligger vackert belägen i den lilla orten Mandello del Lario vid Comosjöns strand.

Före Aprilias övertagande var företaget på dekis, men med hjälp av nya friska pengar har företaget återhämtat sig något både vad det gäller produktutveckling, kvalité och försäljning. Samtidigt har de inpumpade pengarna delvis bidragit till att Aprilia själva nu har ekonomiska bekymmer.