annons
Hem » Minitest » MINITEST: CTEK Battery Sense
MINITEST CTEK

MINITEST: CTEK Battery Sense

Många av er känner säkert till svenska CTEK. De har varit lite av pionjärer när det gäller smarta batteriladdare. Nu lanserar de en ny liten nyttig pryl under namnet Battery Sense – en svart liten box som kopplas direkt på batteriets poler. Installationen är busenkel.

Men vad gör den då? Jo, den håller koll på batteriet åt dig. Enheten mäter nämligen spänningen i det. Detta görs en gång var femte minut. Det som gör Battery Sense unik är att den via den tillhörande appen, som finns både till iPhone och Android, kan skicka vidare data till din smartphone. Detta görs dock endast när du är i närheten av ditt fordon. All kommunikation sker via Bluetooth, viket har en begränsad räckvidd.

Med hjälp av pushmeddelanden varnar enheten när batteriets spänningen går under 65 procent och behöver laddas. I appen finns det även möjlighet att ansluta flera olika batterier och då lätt hålla koll på alla dina andra fordons batterier. För den som gillar statistik visar programmet även en historik tre månader tillbaka i tiden.

Rekommenderat pris på Battery Sense är 595 kronor, vilket vi kan känna är i mesta laget för en sådan här produkt. Men funktionen har varit oklanderlig under vår testperiod. Så för den som vill ha koll, fungerar produkten onekligen. Men vi kommer nog istället köra vidare med vår lösning där vi har dragit ut en sladd från batteriet så att laddaren snabbt kan anslutas så snart hojen står i garaget.

Omdöme

6

Battery Sense fungerar precis som utlovat. Vi tycker dock att nyttan är begränsad eftersom telefon och enhet måste vara inom Bluetoothräckhåll av varandra för att data ska kunna skickas över. Priset är också i högsta laget.