annons
Hem » Minitest » Med äventyr i sikte
Klim Badlands är ett mycket kompetent allvädersställ. Men det kostar flis.

Med äventyr i sikte

Äventyrshojar är hett. Och vill man löpa linan ut får man så klart ta och skaffa sig ett ”äventyrligt” allvädersställ till den nya hojen också. Vi har kikat närmare på ett av de dyrare ställen på marknaden från amerikanska Klím. Modellen heter Badlands och jackan går loss på 8.299 riksdaler och byxan 6.599 kronor. Onekligen en hel del pengar.

Klím har specialiserat sig på skoter- och mc-kläder med hög kvalitet och stort fokus på funktion. Badlands är försedd med 3-lagers laminerat Gore-Tex och har Armacorpaneler på utsatta ställen, det vill säga extra kraftigt yttermaterial för att klara hårt slitage. Vidare hittar vi CE-godkända D3O-skydd vid axlar och armbågar. Klím tar säkerheten ett steg längre och inkluderar även ett inbyggt godkänt ryggskydd som hålls på plats med ett rejält midjebälte, samt en bröstplatta som skyddar från till exempel grussprut från föraren framför.

Stora reflekterande zoner hittas på både byxa och jacka. Den sistnämnda har sju utvändiga och fyra invändiga fickor, varav en av dessa är ”hemlig” så här kan med fördel en extra plånbok eller passet förvaras. Jackan är dessutom förberedd för ett vätskepack, den har alltså en ficka samt uttag för slanggenomföring så att föraren kan hinka vatten under färd. Både jacka och byxa har ovanligt väl tilltagna ventilationsöppningar som hanteras enkelt via kraftiga blixtlås. Åtta öppningar på jackan och fyra i byxan.

Överlag andas hela stället kvalitet och kläderna känns genomtänkta in i minsta detalj. Tryckknappar och dragkedjor kan manövreras med handskar och kardborreknäppningarna är rejäla.

Trots all lyx är det dock en funktion vi saknar på stället. Och det är värmefoder. Klím lobbar hårt för lager-på-lager-principen och menar att det är bättre med flera separata underställ. Men det går inte att komma ifrån att det ändå hade varit smidigt med ett löstagbart värmefoder. Vid de tidiga vårturerna, när de allra kraftigaste handskarna åkte fram, märkte vi också att justermånen i ärmslutet är i minsta laget. Efter lite krångel fick vi dock in handskkragarna under stället.

Vi har kört i allt från svidande kalla marsdagar till ångande heta sommardagar och stället har inte gjort oss besvikna. Det har hållit oss torra och är ett av det mest välventilerade vi har testat. Vi är också mycket imponerade av kvaliteten. Betyget blir mycket högt, det enda egentliga minuset är priset. I övrigt handlar det om radanmärkningar.

Mer info hittas på Klim.com.

 

Betyg

*****

Omdöme

Ett av de dyraste ställen på marknaden. Men också ett av de allra bästa. Superkvalitet och i det närmaste oklanderlig funktion.

En kommentar

  1. Beskyttelse innlegget på enkelte steder tåler ikke kulde de knekker slik Wasa knekkebrød å brytes . Det er fra 2018 blitt en oppgradering av dette så ikke tro at du er sikker med denne dressen på vinteren