annons
Hem » Nyheter » MC Mässan 2022 ställs in på grund av världsläget för handeln

MC Mässan 2022 ställs in på grund av världsläget för handeln

Trots minskad smittspridning och borttagna restriktioner lider ett stort antal industrier och branscher fortsatt av de transportproblem som uppstod till följd av många länders lockdowns 2020. Framför allt är det fartyg och containrar som befinner sig på fel platser och i fel hamnar. Och ovanpå allt detta råder det stor brist halvledare, eller mikrochips, vilket påverkar fordonsindustrin markant. McRF, som arrangerar MC Mässan, har därför gjort analysen att risken är allt för stor att tillverkarnas modeller inte hinner fram i tid. Därför ställs mässan in.

– Det är givetvis väldigt tråkigt för den stora – och lojala – motorcykelpubliken att vi tvingats fatta detta beslut. Samtidigt kommer vi helt enkelt inte undan realiteterna och omvärldsfaktorer utanför vår egen kontroll, säger Niklas Kristoffersson, VD McRF, till Allt om MC.

Istället kommer man satsa helhjärtat inför mässan 2023, men McRF har även tagit beslutet att genomföra provkörningseventet MC Mässan on Tour i Malmö, Göteborg och Stockholm i maj 2022.

– Erfarenheten säger ju också oss att motgångar med tiden övergår till något positivt och vi arbetar nu hårt med andra alternativ för att möta motorcykelentusiasterna inför och under säsongen 2022, avslutar Niklas Kristoffersson