annons
Hem » Nyheter » Mc-branschen mötte Ulf Kristersson (M)

Mc-branschen mötte Ulf Kristersson (M)

Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund bjöd in till en informations- och frågeträff kring elektriska motorcyklar och mopeder, en fordonskategori som sett en enorm utveckling de senaste åren, och lär så göra även framgent. Redan idag är varannan nysåld moped i Sverige eldriven.

Med på informationsträffen var framförallt Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, själv mc-åkare, samt riksdagsledamot Jessica Rosencrantz (M). Motorcykelbranschen representerades av bland annat Niklas Kristoffersson, VD, McRF, Christoffer Lindroth, Probike, Mikael Klingberg, Köp en Scooter samt Anders Sarbäcken, KTM.

Frågorna som lyftes berörde framför allt hur vi ska hantera den ökade elektrifieringen av vår fordonsflotta, men även de fördelar det kan medföra, i synnerhet i storstadsregionerna där de elektriska tvåhjuliga fordonen effektivt kan bidra till såväl minskad trängsel som lägre utsläpp. Även de ekonomiska fördelarna för den enskilde fordonsägaren framhölls.

Den nya tekniken diskuterades även ur ett större, svenskt innovations- och industriperspektiv, den tekniska och ekonomiska omställningen från fossila bränslen samt det faktum att behovet av elektricitet kommer att öka.

– Teknik styr politik, menade Ulf Kristersson.

Även frågan om körkortsbehörigheter kom på tal, och det faktum att motorcyklar upp till 11 kW, det vill säga 125-kubikare, får framföras med b-körkort i många länder. En sådan lagändring i Sverige skulle starkt bidra till en förbättrad trafikmiljö, menade Niklas Kristoffersson, VD, McRF.

– Vi från mc-branschens sida är glada att moderaterna ville besöka oss och lyssna på våra förslag för ett ökat hojåkande i Sverige, avslutade Niklas Kristoffersson.

 

Jessica Rosencrantz (M), Ulf Kristersson (M) och Niklas Kristoffersson (McRF)