annons
Hem » Motorsport » Klart för drabbning

Klart för drabbning

Stiggy Motorsport är laddat till tusen inför helgens premiär i Superbike- och Supersport-VM, på australiska Phillip Island. Aldrig tidigare har ett svenskt team mönstrat en så stark uppställning i de populära mästerskapen, som du kan följa på Eurosports tevesändningar.

För fyra år sedan startade roadracingföraren Johan ”Stiggy” Stigefelt, från småländska Anderstorp, ett team i Supersport-VM tillsammans med skåningen Stefan Folkesson. Stiggy lämnade GP-VM efter ett antal år med blandad framgång och Stefan gav sig ut på den internationella arenan. För Stefans blev äventyret kort. Han skadade sig svårt redan på träningen inför första loppet och ersattes av Robbin Harms. Tillsammans med den tävlande stallchefen etablerade dansken Stiggy Motorsport i VM-toppen.

När Stiggy själv lade hjälmen på hyllan, ersattes han så småningom av Joshua Brookes. Australiern tog i fjol teamets första seger, på Donington Park, och placerade sig som trea i VM-sammandraget. Till i år har Stiggy Motorsport flyttat fram positionerna ytterligare och mönstrar nu en stjärnspäckad uppställning i såväl Supersport- som Superbike-VM. Dessutom har samarbetet med Honda stärkts och svenskteamet rankas nu som ett av de viktigaste för den japanska tillverkaren.

På bilden är teamets förare uppställda på den australiska premiärbanan Phillip Island. Från vänster syns Anthony West, Australien, som de senaste två säsongerna kört för Kawasakis fabriksteam i MotoGP. Vid hans sida står den unge italienaren Gianluca Vizziello, som också kör i Supersport-klassen. Till höger återfinns Superbike-piloterna, britten Leon Haslam och italienaren Roby Rolfo, bägge med lång erfarenhet av racing på yppersta nivå.
Båda Superbike-loppen från Australien eftersänds av Eurosport med start 17.00 på söndag 1mars.