annons
Hem » Minitest » Kläder av yppersta klass
Touratech Compañero BOREAL

Kläder av yppersta klass

Under det senaste året har vi haft ett av marknadens dyraste allvädersställ på test, Touratech Compañero BOREAL. Ett ställ utvecklat för nordiska förhållanden där jackan går loss på 11.995 kronor och byxan 7.495 riksdaler. Vad får man då för denna ansenliga pengahög?

Jo, kläder med laminerat Gore-Tex Pro. Lamineringen görs innanför yttertyget och detta innebär att vätan stoppas tidigt i plagget. Det blir därför aldrig tungt och indränkt i vatten, det här är naturligtvis också en fördel när kläderna ska torkas.

Vi noterar också Armacorförstärkningar på utsatta ställen och vattentäta dragkedjor. På jackan hittar vi vattentäta fickor på utsidan och ett band för justering av midjevidden för att minimera fladder i höga farter. Både trycknappar och dragkejor är lätt att hantera även med handskar på. På jackans baksida sitter en rejäl ficka, där till exempel en vattenflaska, en innerslang eller ett par energigivande chokladkakor ryms med enkelhet.

Innerfodret är en vattenavstötande och vindstoppande fleecejacka. Denna fungerar även som ”vanlig” jacka när du hängt av dig stället. Ett extra plus för jackan är det stora, CE-godkända, inbyggda ryggskyddet.

Byxorna har normal midjehöjd och är hopkopplingsbara med jackan. De dubbla benfickorna är praktiska men de är inte 100 procent vattentäta. Kläderna finns i en uppsjö av specialstorlekar med lång eller kort benlängd och lång eller kort jacka. För den nyfikne så kan vi avslöja att det är tyska Stadler som syr upp stället.

Vi har använt BOREAL i både hetta och kyla och i vått och torrt. Och det har levererat på samtliga punkter. Hållit oss torra och lagom varma hela vägen. Det är helt enkelt svårt att hitta svagheter. Möjligen är färgurvalet något begränsat, svart eller grå/gult är det som gäller. Och priset är i saftigaste laget. Men när du väl gjort investeringen har du en tillförlitlig och slitstark resekompis många år framöver – tillverkaren lämnar hela 10 års garanti.

Mer info på Touratech.se.

 

Betyg

9/10

Omdöme

Ett högklassigt ställ som kostar därefter. Mycket slitstarkt och försett med många genomtänkta detaljer resulterar i ett högt betyg.