annons
Hem » Motorcykel » Kawasaki Ninja ZX-6R får ökad banpotential
Nya Kawasaki Ninja ZX-6R är tänkt att passa lika bra på bana som på landsväg.

Kawasaki Ninja ZX-6R får ökad banpotential

Kawasaki spänner racingmusklerna när de lanserar 2019 års Ninja ZX-6R. ”En sublim Road Supersport” heter det i pressmeddelandet.

Hojen ska fungera lika bra på landsvägen som på en banträff och har därför utrustats med quickshift för uppväxlingar och assist- och slirkoppling. Assist innebär att kopplingen får en servoverkan som ska göra den mindre tungjobbad. Slirkopplingen tillåter, som namnet antyder, ett visst slir som gör att bakhjulet tillfälligt kan rulla snabbare än vad motorn driver. Det ger mer kontrollerad motorbroms vid nedväxlingar.

2019 års Kawasaki Ninja ZX-6R.

På landsvägssidan handlar uppgraderingarna om en ny instrumentering med ECO-indikator, bränslemätare och mätare för räckvidd.

Vad det gäller elektroniska hjälpmedel så är ZX-6R är utrustad med traction control, ett intelligent antilåssystem för bromsarna (KIBS) och möjlighet att välja mellan två olika effektlägen. Hojen har också en inställbar uppväxlingsindikator.

Gaffeln är en Showa BFF och monoblockok lär ge ett bra bett i bromsskivorna. Standarddäcken heter Battlax Hypersport S22 och kommer från Bridgestone.

Skulle det inte räcka så finns det givetvis tillbehör att välja på. Öhlins styrdämpare, framaxelskydd och färganpassad kuts för att nämna några.