annons
Hem » Nyheter » Kamaxelbekymmer på nya BMW K 1200S

Kamaxelbekymmer på nya BMW K 1200S

BMW har upptäckt ett härdningsfel i kamaxeln på den nya effektstinna K 1200S-modellen. Därför kommer inga leveranser av den nya hojen att ske förrän till nästa år. Maskinen kommer dock att visas som planerat ute hos handlare runt om i landet under hösten. Men kunderna kommer att få nöja sig med att torrgasa.

När K 1200S lanserades slog den ner som en bomb. 167 hästar och runt 280 knutar i toppfart är mäktiga siffror. I Allt om MC:s provkörning lovordades modellen för sitt fina chassi och innovativa teknik. Men kritiserades också för att ABS-systemet emellanåt reagerade långsamt och den lite råa gången på låga varv.

Maskinen var tänkt att nå kunderna direkt efter München-mässan som gick av stapeln för ett par veckor sedan. Nu har BMW-teknikerna upptäckt att härdningen i kamaxeln inte håller måttet. Så här säger Nils Simonsson på BMW-Sverige.

– Delen tillverkas av en underleverantör och härdningstekniken är av standardtyp. Av någon anledning håller den inte de specifikationer som BMW angivet, vilket kan leda till ventilras och slutligen totalt motorhaveri. Därför kommer inga maskiner att levereras innan problemet är löst.

Felet ska alltså inte ha med BMW:s extremt kompakta motorkonstruktion att göra utan helt ligga på underleverantören. Någon återkallning av hojar är inte aktuell eftersom inga maskiner sålts ännu.