annons
Hem » Filmer » Jubileumsmonster från Ducati

Jubileumsmonster från Ducati

Monster 1200 25° Anniversario.

Ducatis Monster har, sedan produktionen startade 1993, en ikon inom kategorin nakenhojar och nu firar den körglada hojen alltså 25 framgångsrika år på marknaden.

Med anledning av det släpper den italienska motorcykeltillverkaren en exklusiv jubileumsmodell, kallad Ducati Monster 1200 25° Anniversario.

Andrea Dovizioso gillar nya Monster 1200 25° Anniversario.

25° Anniversario tillverkas i en begränsad upplaga om bara 500 hojar och ståtar med, förutom ett unikt färgschema i de italienska färgerna, en rad andra läckra detaljer.

På chassisidan så har hojen fullt justerbara dämpare från Öhlins både fram och bak, samt smidda specialfälgar från Marchesini – för att hålla kursen, så har 25° Anniversio dessutom fått en styrdämpare, som även den kommer från svenska Öhlins.

Kraftkällan i jubileumsmonstret är V-twinnen Testastretta 11° DS på 1200 kubik, vilken levererar 147 hk vid 9.250 rpm. Max vridmoment är 124 Nm vilka nås vid 7.750 rpm. Saker som olika körlägen för sport-, touring- och stadskörning samt quickshifter för både upp- och nedväxlingar lär hjälpa till ytterligare att lyfta körglädjen.

Monster 1200 25° Anniversario.

Övriga specialdetaljer är kanske mest ögongodis, men det finns det å andra sidan gott om. Utöver en unik frontkåpa så är backspeglar, tanklock och flera andra detaljer maskinfrästa direkt ur ett solitt stycke och Ducatis klassiska fackverksram har lackats i guld. Bakre stänkskärm, avgasrörets skyddskåpa och locket till nyckelhålet är i kolfiber. Modellen har också fått unika och mer framträdande broms-och kopplingshandtag. Självklart har man också tagit fram en unik 25°-logga som broderats på en för modellen unik premiumsadel och vilken individ, av de 500 tillverkade, du sitter då kan läsas på tanken.

Monster 1200 25° Anniversario.

Ducati Monster 1200 25° Anniversario släpps i Europa i September, men kan redan nu beställas från Ducatis Butiker. Priset ligger på strax ovanför 200.000 kronor.