annons
Hem » Nyheter » Indian Chief är tillbaka – i tre modellversioner!

Indian Chief är tillbaka – i tre modellversioner!

I år är det 100 år sedan Indian lanserade sin ikoniska hojmodell Chief. Nu finns de åter i utbudet, åtminstone namnmässigt. Men även designen tar oss tillbaka i historien och mannen bakom ritpennan är ingen mindre än gotlänningen Ola Stenegärd. Men han har bara gjort grundjobbet. Tanken är nämligen att du själv ska ges stora möjlighetet att vidarekustomisera din cykel efter tycke och smak.
Tre modeller står till buds; Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse och Super Chief Limited, samtliga med Indians luftkylda Thundertroke-motor på 116 kubiktum (1.900 cc).
För att få till en så avskalad look som möjligt har alla elektronik gömts på ett smakfullt sätt. Instrumenteringen är exempelvis pekbar och innehåller Ride Command för mobiluppkoppling och direktnavigerande GPS. Nyckellös tändning, farthållare och tre körlägen står också på schemat.

Svenska priser: Chief 199.900:-, Bobber 219.900:- och Super Chief Limited 244.900:-.

PS – Läs en stor intervju med hojdesignern Ola Stenegärd i Allt om MC 2, 2021. I butik 11 mars.

Chief är en avskalad modell med rakt styre, gjutna fälgar (19 tum fram), centralt placerade fotpinnar en enkelsadel. Färgvalen är Black Smoke, Alumina Jade Smoke och Stealth Gray.

Chief Bobber Dark Horse förses med miniaphäng, framflyttade fotreglage, ekerfälgar, metallkåpor över fjädringen och ett stort framlyse. Black Smoke, Titanium Smoke, och Sagebrush Smoke är kulöralternativen.

Super Chief Limited är i grunden som en Bobber, men touringutrsutad med avtagbar vindruta, avtagbara läderpackväskor, touringstyre, dubbelsadel och fotplattor. Kommer i färgerna Black Metallic, Blue Slate Metallic, och Maroon Metallic.

Instrumenteringen blir svart när hojen stängs av. På den elektroniska sidan hittas bland annat mobiluppkoppling, tre körlägen, farthållare och GPS-funktion.

Den luftkylda Thunderstroke-motorn på 116 kubiktum. Svart i Chief och Bobber, blank i Super Chief Limited.

Ola Stenegärd. Director of industrial design på Indian motorcycles.