annons
Hem » Nyheter » Honda uppdaterar Hornet och Transalp

Honda uppdaterar Hornet och Transalp

Som vi tidigare har rapporterat om var det lite tunt med nyheter från Honda tidigare i år på München-mässan. Igår öppnade Bolognas motorshow sina dörrar för pressen och då visades en uppdaterad Honda Hornet och Transalp upp. Förändringarna är mest kosmetiska, motorerna är till exempel helt orörda. Hornet får bland annat en inverterad framgaffel och Transalpen nya, svarta, fälgar.

Hornet är en busig 600:a med nästan 100 kusar i spisen. Till 2005 får hojen ett nytt material i sadelöverdraget, för att öka friktionen mot baken, en ny instrumentering och en helt ny, 41 millimeters, inverterad framgaffel. Allt för att ge hojen ett ännu lite sportigare utseende och lite vassare köregenskaper. Dessutom har tillbehörsprogrammet med kåpor och annat utökats.

Transalpen har hängt med sedan 1987 och har uppdaterats ett par gånger under sin livstid. Nu är det dags för nästa lilla tillpiffning. Denna har bland annat åstadkommits genom att fälgarna målats svarta och genom att strålkastaren och blinkerlamporna numera sitter bakom ett klart glas. Fler nyheter är en omdesignad instrumentpanel och en lätt rökfärgad vindruta och guldfärgade bromsok. För de förare som är lite i korta i rocken har Honda en glad nyhet. Den 30 millimeter lägre tillbehörssadeln kan numera monteras direkt från fabrik och medför därför ingen merkostnad för kunden.Klicka på Hornet-bilden för att spana in nya Transalpen.

Varken priser eller färgalternativ för Sverige är ännu klara.