annons
Hem » Nyheter » Honda presenterar ny Africa Twin
20YM Africa Twin

Honda presenterar ny Africa Twin

Det har cirkulerat rykten, teaserfilmer och svartvita bilder ett tag, men nu har Honda lyft skynket av sin nya Africa Twin CRF 1100L. Och det blir en rejäl uppdatering åt det offroad-mässiga hållet.

I pressreleasen står det att läsa om ett lättare och smalare chassi och uppdaterad körställning. Vikten har bantats med 5 kilo medan motorn vuxit till 1.084 kubik (från 998 cc) vilket ger en effektökning med 7 procent till 102 hk (75 kW) och vridökning med 6 procent till 105 Nm. Hojen är nu dessutom Euro5-klassad.

Vidare kan vi läsa om en ny bakram (bolt on) och ny sving i aluminium, baserad på motocrossmodellen CRF 450R. Och på den elektroniska sidan hittar vi ett nytt IMU-system och 7-stegs HSTC (Honda Selectable Torque Control), samt som tillägg även 3-stegs Wheelie Control, kurv-abs (med offroad-inställning), Rear Lift Control och DCT. Plus att de tre tidigare körprogrammen Urban, Tour och Gravel fått sällskap av en Off-Road, men även User 1 & User 2 som du kan ställa in själv.

En 6,5-tums TFT-display med touch screen, Apple CarPlay, blåtandskoppling och LED-ljus framtill är ytterligare några nyheter. Plus att stötdämparna, växellådan och en rad andra detaljer anpassats för en mer offroad-indriktad körstil.

Modellen kommer även som en mer välutrustad Adventure Sport.

2020 Africa Twin

2020 Africa Twin Adventure Sport