annons
Hem » Nyheter » Honda på egna hjul

Honda på egna hjul

Den svenska Honda-importören i Kungsbacka som sedan 1993 har varit ett dotterbolag till tillbehörsgrossisten Duells, står nu på egna hjul. I ett pressmeddelande tillkännager Honda MC att dess nuvarande vd Robert Paschetto har förvärvat 100 procent av aktierna i företaget.

Robert Paschetto är ett känt namn inom mc-branschen. Han har arbetat i hela 28 år hos Honda och är sedan 16 år tillbaka företagets vd. Han har tidigare varit delägare och tar nu alltså själv över hela ägande i den svenska importen.

Från de tidigare ägarna, bröderna Göran och Lennart Duell, ser man ägarbytet som en naturlig föryngring. Man menar också att Robert Paschetto är det enda namn som Honda Motor Co. kan acceptera som ny huvudägare hos en fristående svensk importör.

I en egen kommentar säger Paschetto att det känns som ett naturligt men spännande steg.

– Jag känner fortsatt stöd från Duells. Att Göran Duell även framledes kommer att sitta med i bolagets styrelse gör att kontinuiteten säkras.

Honda MC har under de senaste två åren utsetts till bästa leverantör av handlarföreningen SMR. Detta tar Robert Paschetto fasta på i sin nya roll som huvudägare och lovar att företaget även i framtiden ska ha en ledande position i den svenska mc-branschen.