annons
Hem » Minitest » Het handske

Het handske

Våren är här och det är dags att rulla ut hojen från sin vintervila. Vägarna är torra, solen lyser och motorn går igång på andra startförsöket. Toppen. Men efter någon mil i sadeln känner du av kylan. Fingrarna blir stela av fartvinden och du vänder hemåt.

Känner du igen ovanstående? Då kan det vara dags att skaffa en riktigt varm mc-handske. Vi har under hösten och vintern testat Held Tonale, en varmfodrad sak försedd med knogskydd, Gore-Tex-membran och en liten ficka för att rymma ett värmepack. Japp, du läste rätt. Held erbjuder kunden att köpa till två röda, vätskeyfyllda, påsar för 69 riksdaler. Dessa ”laddas” genom att man kokar dem och de kan sedan avge värme i runt en timmas tid. Värmen aktiveras genom att ”klicka” på en liten metallbit som ligger inuti värmecellen, varvid en exoterm kemisk reaktion startar.

Så, hur funkar då det hela under kylslagna hojturer? Ner med värmepacket och så ger vi oss av. Termometern visar på tre plusgrader. Till en början värmer det skönt. Men efterhand avtar effekten. Efter runt en timma finns det inte mycket extravärme kvar. Som tur är så klarar sig Tonale riktigt bra ändå. Fodret är av fleecetyp och bidrar till en ombonad känsla utan att greppet går förlorat.

På på plussidan noterar vi en höga krage som förhindrar drag och handskarna hållit helt tätt under testperioden. Vad finns det då för invändningar? Ja, värmepacket hade gärna fått hålla stången ytterligare någon timma. Och så kostar de en hel del, 1.249 kronor. Men för den frusne är Tonale ett gott val.

 

Betyg

9/10

Omdöme

En varm och skön handske som gör sitt jobb väl. En bonus är att Tonale kan bestyckas med ett extra värmepack.