annons
Hem » Koncept » H-D vrider på gasen
Äventyrshojen Harley-Davidson Pan America 1250.

H-D vrider på gasen

Nu släpper Harley-Davidson sin framtida strategi för att locka nästa generation av motorcyklister. Planen går under namnet More Roads to Harley-Davidson och handlar i grund och botten om tre stora punkter.

Först och främst ska man släppa nya motorcyklar i ännu fler segment. För det andra ska man med en bredare närvaro möta kunderna där de finns och för det tredje ska man öka både kundupplevelsen hos återförsäljaren och återförsäljarnas finansiella styrka.

För oss hojåkare i allmänhet är det väl de utlovade nya modellerna som lockar mest och förutom att H-D ska fortsätta utveckla sina touring- och customhojar, så finns ett antal andra spännande nyheter i pipeline.

Det kanske mest uppseendeväckande är att jänkarna kommer att släppa sin första äventyrshoj – Pan America 1250. Pan America byggs på en helt ny plattform för mellanklassare mellan 500 och 1250 kubik.

Ny 1250-kubiks Custommodell på gång från Harley.

Plattformen kommer också att ligga till grund för en ny 1250 kubiks custommodell, samt en Streetfighter på 975 kubik. Samtliga dessa tre modeller planeras att släppas 2020.

Man planerar även att ta fram en Streetfighter på 975 kubik från samma plattform som Pan America.

Man kommer också att utveckla en billigare modell på mellan 250 till 500 kubik, för den asiatiska marknaden.

Harley planerar sin första elhoj, LiveWire, till 2019.

2019 kommer Harley även att lansera sin första elhoj, som går under namnet LiveWire. Modellen kommer att bli den första i en rad av olika elmotorcyklar från företaget. Planen är att följa upp LiveWire med mindre och billigare elektriska modeller under 2022.

Harley planerar flera mindre, billigare och lättare elhojar utöver LiveWire.

Med andra ord verkar det som om Harley spänner musklerna ordentligt inför framtiden. Vi håller er uppdaterade framöver.