annons
Hem » Nyheter » H-D Pan America har anlänt
MY21 Pan America Riding Photography

H-D Pan America har anlänt

Harley-Davidson visade sin äventyrsmaskin Pan America redan på Eicma 2019. Nu lanseras den i två versioner.

Utöver elhojen LiweWire är Pan America Harleys i särklass mest avancerade hoj någonsin och kan mäta sig med toppskiktet av europeiska och japanska multimaskiner. Dels har de integrerat elektronik i form av IMU med kurv-ABS, lutningskänslig traction control, farthållare, och backstartshjälp. TFT-displayen på 6,8 tum är pekbar, nio körprogram i tre nivåer och avstängningsbar bakre abs är ytterligare finesser.

Den som väljer modellversion S som i Special får dessutom däcktrycksmätare, adaptiva strålkastare och elektronisk fjädring inkluderat ARH som står för Adaptive Ride Height, alltså att man kan höja och sänka fjädringen med 5 cm.

Den vätskekylda, kortslagiga motorn på 1.252 kubik (V-twin förstås) har dubbla överliggande kammar, variabla kamtider, 90 graders tändföljd och är god för 150 hk och 138 Nm.

Och så till frågan alla ställer sig – vad väger den och vad kostar den? Svaret är fulltankade 245 kilon respektive 258 kilon för S och på prislapparna står det 168.900 och 193.900 konor vilket gör Pan America till en riktigt tuff konkurrent för såväl BMW som Ducati och KTM.

Nu ser vi fram emot att få köra den!