annons
Hem » Nyheter » H-D lanserar ny 1250-glidare i juli

H-D lanserar ny 1250-glidare i juli

Harley-Davidson har nu förannonserat att de ämnar lansera sin nya glidare den 13 juli. Hojen, som gått under prototypnamnet Custom är baserad på H-D:s nya, vätskekylda 1250 Revolution-motor som redan sitter i äventyrsmodellen Pan America. H-D kallar projektet ”From Evolution to Revolution”. Exakt vad det innebär vet vi inte än, men om vi leker med tanken att det blir en hel serie modeller, baserade på samma plattform, som ska ersätta Sportstern är vi nog inte helt ute och cyklar.

En annan intressant aspekt blir prissättningen. Pan America är jämförelsevis väldigt lågt prissatt för att vara en Harley, med syfte direkt utmana konkurrenter som BMW:s GS. Om nya Custom blir mindre av en glidare, och mer av en upprätt körhoj, kan den bli direkt konkurrent till Indian FTR 1200, men även Europeiska modeller som exempelvis BMW R nineT, Ducati Scrambler och Triumph T120, och då måste prissättningen också matcha.

Protoyp Custom, som H-D visade redan härom året. Den nya hojen kommer sannolikt inte bli lika låg i designen. Och knappast med en sådan fläsksvål mellan framgafflarna.