annons
Hem » Motorcykel » H-D byggen tävlar i Battle of the Kings
Så här ser Harley Stockholms bidrag ut.

H-D byggen tävlar i Battle of the Kings

Battle of the Kings är en internationell customiseringstävling anordnad av Harley. Eventet involverar personal från 200 auktoriserade Harley-Davidson återförsäljare som tävlar om att visa upp sina färdigheter och originalitet i customisering, genom att utgå från nya Iron 883. Utmaningen består också i att maxpriset för den färdiga hojen är 173 900 kr.
Tävlingen är en tvåstegsprocess, där den första delen av tävlingen ska utse den vinnande Nordiska Custom King, och i nästa steg en vinnare för Europa. Tävlingen kommer att bestå av en kombination av en publik online-omröstning som äger rum från och med 15 mars till 18 april 2016, du kan lägga din röst här samt en proffsjury. Vinnaren av Battle of the Kings kommer få det prestigefyllda priset på Wheels & Waves festivalen i Biarritz, Frankrike, i juni 2016.

Sveriges bidrag i tävlingen heter Eagle Spirit Flat Track-Scrambler och kommer från H-D Stockholm.

Maskinen är en Harley med flat-track influenser samt som en scrambler såg ut på sextiotalet. I början av 1960-talet gjord Harley-Davidson sin egen scrambler som kallades för XLCH High pipe. Hojen uppges ha samma gener som gamla XLCH, fast med en egen twist.

Hans Angermund, design:

Jag gjorde min första customhoj på 1980-talet. Sedan dess har jag ägt och anpassat fler motorcyklar än vad jag kan komma ihåg. I mitt arbete som General Manager på Harley – Davidson Stockholm, tänker jag ständigt på hur man kan modifiera mina kunders hojar, liksom mina egna projekt. Att customisera en mc, är lika kul som att faktiskt köra den, kanske till och med roligare faktiskt.
Martin Machl, mekaniker, ansvarig för customiseringen:

Mitt intresse för Harley-Davidson och customisering började för ungefär 15 år sedan, när jag såg custom-shower på tv. Jag kände att detta var något jag skulle kunna jobba med. När jag lyckades få ett jobb för Harley-Davidson, blev mina drömmar sanna! Nu får jag arbeta med custom-hojar och på mina egna motorcyklar.

 

Övriga tävingsbidrag från Norden:

Harley-Davidson Trondheim

Harley-Davidson Ålesund