annons
Hem » Nyheter » H-D Bronx läggs i malpåse

H-D Bronx läggs i malpåse

Det har onekligen varit en del turbulens hos Harley-Davidson de senaste åren. Dels har de rensat rejält i modellutbudet, men även gjort stora framåtblickande satsningar med framför allt elhojen LiveWire, men även de två prototyperna Pan America och Bronx. De bygger båda på samma vätskekylda motor, men med 1.250 respektive 975 kubik.

De båda hojarna var planerade att lanseras till 2021. Men så blev det chefsbyte i Harley-ledningen där den tidigare VD:n Matt Levatich fick tacka för sig. Han ersattes av den mer konservativa Joachen Zeits, som i större grad vill behålla och bygga vidare på H-D:s traditionella varumärke. Och så kom coronapandemin vilket slog undan fötterna på försäljningen. Allt detta sammantaget har lett till att Bronx inte längre står på listan för framtida modeller. Äventyrshojen Pan America ska, som det ser ut i dagsläget, komma till nästa år.

Läser man mellan raderna är dörren dock inte helt stängd än. I ett uttalande skriver H-D nämligen att ”Harley-Davidsons primära fokus för nya produkter ligger på lanseringen av Pan America, vår första äventyrshoj. Vi kommer inte att lansera Bronx nästa år”.