annons
Hem » Nyheter » April: fortsatt stark mc-försäljning

April: fortsatt stark mc-försäljning

Motorcykelbranschen kunde visa på en bra uppgång (+11 procent nyregistrerade motorcyklar) under årets första tre månader. Nu har siffrorna för april kommit, och trenden håller i sig. I reda siffror ser vi förvisso en nätt minskning med 5 procent jämfört med motsvarande period förra året, men med tanke på rådande omständigheter, och att april varit kallare än vanligt, är det en bra siffra.

– Den lilla minskningen för motorcykelsegmentet är fullt naturlig efter riktigt bra siffror under årets första tre månader och ligger inom felmarginalerna, sett till snittet för april de senaste åren, förtydligar Niklas Kristoffersson, VD Moped- & mc-branschen.

I en intervju med Sveriges Radio nyligen menade Niklas Kristoffersson att en mild vinter och stängda gränser, som i sin tur lett till att många investerat i en motorcykel istället för utlandsresor, är bidragande faktorer. Du hittar radioinslaget här.

Det hela blir dessutom ännu tydligare när det sätts i ett sammanhang: ”Coronapandemin kan naturligtvis fortfarande påverka årets siffror men med det sagt är det skönt att kunna konstatera att moped- och motorcykelbranschen hittills inte har påverkats negativt, särskilt jämfört med andra fordonsbranscher (bilar – 37,5 procent och lastbilar -38,8 procent i april.” skiver McRF i sitt pressmeddelande.