annons
Hem » Minitest » Fartfylld racerrulle

Fartfylld racerrulle

Med handen på hjärtat – hur många riktigt bra motorcykelfilmer har du sett i dina dagar? Nä, tänkte väl det. För det görs inte så många som håller måttet. Men dokumentären ”Hitting the Apex” tycker jag tillhör en av de bättre rullarna i genren.

Handlingen kretsar kring MotoGP-cirkusen och mest fokus ligger på de senaste säsongerna. regissören Mark Neale har valt att låta historien kretsa kring sex stycken förare; Casey Stoner, Marco Simoncelli, Dani Pedrosa, Marc Marquez, Jorge Lorenzo och så klart Valentino Rossi. Vi får med kamerans hjälp en inblick i spelet bakom kulisserna, förarnas egna tankar och den kult de finns kring några av dem.

Allt är snyggt filmat och som en extra krydda är speakerrösten ingen mindre än Brad Pitt. Rivaliteten mellan Rossi och Stoner och den tragiska olyckan i Malaysia där Simoncelli mister livet är scener som biter sig fast.

Det här är inte Mark Neales första film om MotoGP, han har tidigare gjort Faster, Faster & Faster, The Doctor, the Tornado and the Kentucky Kid och Fastest. Men frågan är om inte det här är den starkaste filmen hittills. Har du det minsta intresse av racing på två hjul är sannolikheten stor att du kommer att gilla det här.

Hitting the Apex finns ute nu på både DVD och Blu-ray. Mer info på Hittingtheapexfilm.com.

 

Betyg

9/10

Omdöme

En fartfyllde rulle för den redan insatte som vill veta mer eller för den som bara är nyfiken på spelet bakom kulisserna på MotoGP.