annons
Hem » Motorcykel » Mycket nytt från Honda
Honda Africa Twin Adventure Sports

Mycket nytt från Honda

Honda bjuder på en hel del nytt till 2018. Tyngsta nyheten, i dubbel bemärkelse, till 2018 är en helt ny Guldvinge. Eller rättare sagt två. Maskinen kommer nämligen att erbjudas som Gold Wing, utan toppbox, och som Gold Wing Tour med, ja du har säkert redan räknat ut det, toppbox.

Honda GL1800 Gold Wing

Två konceptmaskiner visades också upp, Monkey 125, en modern variant av den klassiska modellen med de små hjulen. Samt Super Cub 125 .

Honda Monkey 125 koncept

Att Hondas Neo Sports Café, en maskin som nyligen visades som koncept i Tokyo, nu går i produktion i form av CB 1000R, kom som en överraskning. Maskinen lämnar 145 hästkrafter och är bantad med 12 kilo gentemot föregångaren.

Honda CB 1000R

Stor-CB:n får dessutom följe av två lillebrorsor i form av CB 125R och CB 300R. Båda med ett tydligt släktskap, åtminstone designmässigt med storebror.

Honda CB 125R

Honda CB 300R

Till 2018 begåvas offroadskotern X-ADV med ett nytt körprogram för DCT-lådan, speciellt anpassat för offroadkörning. Hojen kommer även att erbjudas som A2-klassad.

Africa Twin får ride-by-wire och lite bättre klös i mellanregistret genom en nydesignad luftburk. Dessutom erbjuds en specialversion kallad Adventure Sports. Det som gör denna unik är att den förses med en 5,4 liter större tank, 20 millimeter längre fjädringsväg och en 80 millimeter högre ruta.

Honda Africa Twin Adventure Sports

En hel del nytt från världens största mc-tillverkare, alltså. Vilken är din favorit? Kommentera gärna här nedanför.