annons
Hem » Nyheter » Elglidare från Kina

Elglidare från Kina

Får vi lov att presentera ännu en elhoj. Förvisso bara en prototyp ännu, men av en lite ovanligare kategori i dessa sammanhang, nämligen en glidare. Eller custom kanske, som vi svenskar lite tokigt säger. Hursom, den biffiga pjäsen heter Evoke 6061 och denna gång är det som nämnt inte jänkare som varit i farten, utan kineser. Just det, Evoke har sin bas och fabrik i Peking.

Evoke är dock inga gröngölingar, de har byggt fullstora elhojar under flera år. Till exempel presenterade de sin modell Urban Classic på Milano-mässan 2017. Se bild nederst.

Och så här långt i artikeln börjar det blir hög tid för lite sifferfakta, så även denna gång. Tillverkaren uppger att motorn i denna aluminiumfrästa glidarram ska vara god för 160 hästar och 271 Nm. Men det häftigaste av allt är att den sägs kunna ladda batterierna till 80 procent på bara 15 minuter. Detta tack vare ny teknik med 18.650 battericeller, ur vilka det ska spraka 15,4 kWh. Sådär 20 mil ska man komma innan det är dags att stoppa kontakten i väggen igen.

I juni i år ska de första testhojarna rulla, när det sedan blir produktion är oklart.

Evoke Urban Classic har funnits på markndaden sedan 2017

Läs mer om Evoke här.