annons
Hem » Nyheter » Elbilen Nimbus kan lutas i kurvorna

Elbilen Nimbus kan lutas i kurvorna

Vi har sett många mc-bil-hybrider genom fordonshistorien, men frågan är om inte denna är denna ”hybridigaste” hittills.

Nimbus heter den amerikanska fordonstillverkaren som tagit en elektrisk trehjulig bil som kan lutas i kurvorna. Den har ratt och pedaler och är reggas just som bil (i USA), vilket gör att det räcker med B-kort samt att du inte behöver ha hjälm.

Trots sin ringa bredd på 81 cm och totalvikt på 315 kilo har konstruktörerna lyckats klämma in såväl airbags som radar med system för autobroms och filbytesvarnare. ABS, traction control finns förstås också och lutningsmekaniken kompletteras av elektronik som rätar upp fordonet vid stopp. Vill man lyxa till det ytterligare finns såväl AC som infotainmentsystem med högtalare att få.

Maxhastigheten anges till 80 km/h och räckvidden till 126 km i stan och 191 km på landsväg. Det sistnämnda om du väljer 12.4 kWh-batteri istället för 8, 1KWh som är standard. Även laddningstiden beror på batterival och anges till drygt 8, respektive 5 timmar med vanligt hushållsuttag men så lite som 45 minuter med snabbladdare.

Nimbus riktar främst in sig på hyrbilsmarknaden med en fast månadsavgift, men man kan även köpa loss dom för 6.420 dollar. De första fordonen beräknas rulla i trafik i mitten av 2022.

Mer info på nimbus.green