annons
Hem » Nyheter » Ducati Panigale V4 uppdaterad

Ducati Panigale V4 uppdaterad

Ducati fortsätter hästens varannantorsdagspresentationer av nya och uppdaterade modeller. Denna gång var det dags för senaste versionens Panigale V4 att få beträda rampljuset. Det Ducati har gjort är att finslipa aerodynamiken, sittgeometrin, motorn, chassit och elektroniken. Det vill säga det mesta.

Lite mer detaljerat har motorns oljekanaler effektiviserats, men även utblåset har borrats upp vilket ger en effektökning på sådär 1,5 hästar. Vidare har utväxlingen på ettans, tvåans och sexans växel ökats för bättre kurvegenskaper i låga farter, men även för en förbättrad maxhastighet.

Hojen har dessutom fått en något rakare sadel och smalare tank för bättre ergonomi. Vad det gäller kåporna har vingarna fått en ny, effektivare utformning, men även luftintagen framtill har setts över för bättre motorkylning.

Vidare har de semiaktiva framdämparna på V4S uppgraderats till Öhlins NPX 25/30, som förvånande nog både är mjukare och har 5 mm längre fjädringsväg. Detta för att öka landsvägskomforten.

Svenskt pris för Panigale V4 är från 253.900 kronor. V4S kostar från 335.000 kronor.